Eye-catcher voor Mens en Kinders

Written by Jasper Bouwmeester

16th juni 2020

Mens en Kinders is een concept store aan het begin van een grote winkelstraat in Zwolle.

Naast de verkoop van producten voor ouders met jonge kinderen bieden ze ook verschillende sportlessen, activiteiten en hebben ze een cafe voor dezelfde doelgroep. De winkel is gevestigd in een industrieel pand met weinig karakteristieke kenmerken en de eigenaressen waren op zoek naar een unieke eycatcher voor de buitenkant van de winkel.

Fiberneering heeft voor deze klant een tweetal poppen geprint die samen een groot deel van de activiteiten in de winkel in een oogopslag duidelijk maken. Het zijn grote, unieke poppen, met een hoge mate van detaillering en buitenduurzaamheid.

Belangrijk voor de klant

Voor de klant waren een aantal zaken van groot belang:

  • Uniek: het gaat om een concept store met een uniek concept, dan moet de aankleding van de winkel dit ook uitsralen.
  • Detail: een van de poppen staat op de stoep en wordt van dichtbij bekeken. Hiervoor is het van belang dat de detaillering in de pop van hoge kwaliteit is.
  • Kostprijs: als beginnend bedrijf had deze klant geen onbeperkt budget, dus uiteraard was een reele kostprijs belangrijk.

Alternatieve oplossingen

Er is door de klant goed gekeken naar andere mogelijkheden om het gewenste effect te creeren, maar deze konden niet het gewenste resultaat leveren.

  • Polyester (glassfiber) poppen. Dit is de meest gebruikte techniek voor dergelijke figuren. Voor 2x een enkel product waren de kosten van de mallen echter dermate hoog dat dit niet binnen het budget te realiseren was. Het aankopen van bestaande figuren gaf een dermate standaard uitstraling dat ook hier niet voor gekozen is.
  • Een andere optie waar naar gekeken is het frezen uit schuim en dit afwerken met een harde coating. De details in het beoogde model zorgden er echter voor dat dit niet realiseerbaar was.

De mate van detaillering die Fiberneering’s printmethode en gebruikte materialen biedt is uniek in de industrie

De uiteindelijke oplossing geleverd door Fiberneering:

Het gekozen model is in twee poses gemodelleerd en deze zijn vervolgens geprint. Vanwege de afmetingen van de figuren (ongeveer 1.1m) en uitbundige houding is ervoor gekozen om de print op te splitsen en op een later moment te assembleren.

De pop op het dak is geprint om een stalen frame heen, zodat ook bij wind en andere belastingen, de pop ook kan blijven zitten. De andere pop heeft een staaf door het lijf om de assemblage van hoofd en romp eenvoudig en sterk te maken. Verder is de print in dit geval niet verder versterkt, om deze zo licht mogelijk te houden.

Unieke features:

De pop heeft unieke details die alleen met printen te realiseren zijn:

  • Overhangende hengsels van de tuinbroek
  • Knopen
  • Veters

De genoemde details zouden erg lastig te produceren zijn met conventionele productie technieken

Een extra voordeel van de detaillering en resins waarmee Fiberneering print;

  • De poppen zijn direct geschilderd, dus de vlakken zijn niet geschuurd. De thermohardende harsen bieden een uitstekende hechting en ondergrond voor verder afwerking met vrijwel alle olie- en watergedragen verven.

Goede hechting met alle commercieel verkrijgbare verven

Feedback van de klant:

“Wij zijn heel erg blij met de twee poppen die door Fiberneering geleverd zijn. Het hele proces was erg leuk en de mogelijkheden enorm. Maar het aller belangrijkste is de hele positieve feedback die wij van onze klanten krijgen! We merken ook dat er ineens mensen de winkel binnen stappen die nog niet wisten dat we hier zaten. Helemaal perfect!” – Jorien Leidekker (1 van de eigenaren van Mens en Kinders).

 

3D-print for Visual Marketing

Meer weten?

We komen graag in contact om te bepalen hoe ons 3D print proces ingezet kan worden voor uw applicatie!

 

Neem Contact Op

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *