Nabewerken van 3D prints

Door de juiste nabewerking komt een geprint product vaak pas echt tot zijn recht. Wij bieden verschillende opties aan om de producten volledig afgewerkt te kunnen leveren. U kunt er echter uiteraard ook voor kiezen om een niet afgewerkte print te bestellen en de afwerking zelf te doen.

De harsen die wij gebruiken zijn uitermate geschikt om te schuren en te coaten met een breed scala aan materialen. Dit zorgt ervoor dat spectaculaire resultaten mogelijk zijn!

Geprinte plug voor betonmal

Geen afwerking

Het is uiteraard mogelijk om een product as-printed te bestellen. Wij zorgen dan dat het product schoon en uitgehard verstuurd wordt en dan heeft u zelf de vrije hand in de verdere afwerking.

Schuren en evt polijsten

Het printproces laat een hele fijne oppervlakte structuur achter. Deze is goed te schuren en producten kunnen dan ook eenvoudig glad geschuurd worden. Door meerdere keren met steeds fijner schuurpapier te schuren kan een zeer glad oppervlak bereikt worden.

Eindproduct

Coaten

Prints kunnen gespoten worden in elke gewenste RAL kleur. Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige 2K laksystemen.

Eindproduct

Metalliseren

Onze prints lenen zich uitermate goed om te metaliseren. Hierbij wordt een metaalhoudende oppervlaktelaag aangebracht die het product een heel speciaal uiterlijk geeft. De meeste metaal uiterlijken (bijvoorbeeld Brons, Tin, RVS) kunnen op deze manier gerealiseerd worden.

Eindproduct

Speciale afwerking

En er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om het product af te werken, bijvoorbeeld met een versterkende vezel laag, of lichtgevende (lumilor) coatings. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen.

Samen kijken we naar het beoogde resultaat

Om het juiste resultaat te bereiken is het van belang goed het beoogde gebruik van het product te snappen. Op basis daarvan kunnen wij adviseren in de verschillende aferkingsmogelijkheden.

Een deel van de mogelijke afwerkingen brengen wij zelf aan in onze fabriek in Zwolle, maar voor meer specialistische finishes maken wij gebruik van partnerbedrijven in Nederland.